Upptäck Brasilien

Brasilien är ett land fullt av liv, kultur och naturlig skönhet. Här är några av de mest sevärda platserna att utforska när du besöker detta fantastiska land.

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro, även känt som ”Cidade Maravilhosa” (Underbara staden), är känd för sin fantastiska strand Copacabana, den imponerande Kristus Frälsare-statyn på Corcovado-berget och det livliga karnevalet. En resa till Rio är en fest för sinnena med musik, dans och en vänlig atmosfär.

Amazonas regnskog

Brasiliens del av Amazonas regnskog är en av världens mest biologiskt mångfaldiga platser. Här kan du utforska djungelns djup, uppleva den unika flora och fauna, och möta ursprungsbefolkningen som kallar denna region hem.

Iguazu Falls

Iguazu Falls

Iguazu Falls är en av världens mest imponerande vattenfallssystem. Dessa vattenfall gränsar till både Brasilien och Argentina och erbjuder en hisnande syn. Du kan utforska området genom promenader och båtturer för att få den bästa upplevelsen av detta naturliga underverk.

Salvador

Salvador är känt för sin rika afrobrasilianska kultur och fascinerande historia. Staden har en vacker kolonial arkitektur och är hem för den berömda karnevalen i Bahia. Utforska de färgstarka gatorna, njut av lokala rätter och upplev den unika Bahian-kulturen.

Pantanal

Pantanal är världens största våtmark och en av de bästa platserna för djurobservation i Brasilien. Här kan du se allt från jaguarer och kajmaner till exotiska fåglar. Det är en drömdestination för naturälskare och fågelskådare.

Fortaleza

Fortaleza är en populär kuststad med vackra stränder och ett pulserande nattliv. Besök Praia de Iracema för strandavkoppling och bege dig till Beira Mar-marknaden för att prova lokala delikatesser. Det är en plats där solen alltid skiner.

Ouro Preto

Ouro Preto

Ouro Preto är en historisk stad som är en del av UNESCO:s världsarvslista. Staden har välbevarad kolonial arkitektur och många kyrkor och museer som berättar om Brasiliens koloniala arv. Det är en plats där historia och skönhet möts.

Detta är bara några av de fantastiska platserna att besöka i Brasilien. Oavsett om du är intresserad av natur, kultur eller äventyr, har Brasilien något att erbjuda alla besökare. Kom och upptäck den rika mångfalden och skönheten i detta fascinerande land!